צחי בוקששתר, שף ובעלים של Black Bar 'n' Burger מציג מנה אביבית וכשרה לפסח המצטרפת החודש לתפריט ההמבורגרים של רשת המסעדות. מנת הRT שוֹק ( 65 ₪) בכיכובו של ירק העונה מורכבת מפרוסות ארטישוק ופרגית , מוקפצות עם גרגרי חומוס, גזר, בצל, פטרוזיליה והרבה טעם

קרא עוד...

קניידלעך - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור. בסדר פסח מומלץ להגיש קניידלך, כמובן, בתוך מרק עוף

קרא עוד...

בחודש ינואר 1991 במלחמת המפרץ הראשונה, נחתו טילים על ישראל. החשש היה משיגור טילים כימיים וכחלק מההתגוננות חילקו מסכות אב"כ והורו לאטום את החדרים בניילון ודבק. (מה הקשר למתכון לחזרת? בהמשך תבינו)

קרא עוד...

שימוש מקורי בתיונים של תה אמרטו שקדים נותן לעוגה זו, מתכון קל וכשר לפסח של השף יוסי אלסברג, טעם מרציפני ומודגש של שקדים. זוהי פרשנות עדכנית ומפתיעה לשילוב של תה ועוגה...

קרא עוד...

סדנת בישול ללא גלוטן בהנחיית השפית יעל בריגל בעלת מסעדת "גן עדן" הכשרה בצפת, תיערך שבוע לפני ליל הסדר במהלך "מפגש מתוק", במרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו בצפת, יום חוויתי בו ילדים סוכרתיים והוריהם נפגשים עם בוגרים סוכרתיים ומומחים בתחום. המתכונים ללא גלוטן, נוחים ופשוטים להכנה עם הילדים, מזינים וכשרים לחג הפסח. המתכונים שמציגה השפית בריגל מהווים פיתרון בריא וטעים ל"אתגרי האוכל" עבור הילדים בחג הפסח והינם פשוטים מאוד להכנה גם עם הילדים, ומתאימים גם לסוכרתיים, כך שכולם יכולים ליהנות מהתוצרים

קרא עוד...

מתכון מיוחד לאורז מתובל בחליטות תה. הפטנט של שף יוסי אלסברג הוא בישול האורז עם תיונים, שמעניקים לאורז טעמים וניחוחות ייחודיים ומאפשרים לגוון ולהפתיע בכל פעם עם טעם אחר. צריך רק להעז....

קרא עוד...

מתכון לחומוס -  מתכון אותנטי וביתי, עם הרבה טחינה ותיבול למנת הדגל של המטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה במטבח הערבי בבית הספר לבישול תדמור

קרא עוד...