צחי בוקששתר, שף ובעלים של Black Bar 'n' Burger מציג מנה אביבית וכשרה לפסח המצטרפת החודש לתפריט ההמבורגרים של רשת המסעדות. מנת הRT שוֹק ( 65 ₪) בכיכובו של ירק העונה מורכבת מפרוסות ארטישוק ופרגית , מוקפצות עם גרגרי חומוס, גזר, בצל, פטרוזיליה והרבה טעם
מתכונים
קנידלעך - מתכון לפסח
קניידלעך - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור. בסדר פסח מומלץ להגיש קניידלך, כמובן, בתוך מרק עוף
מתכון: סלט חזרת (חריין) עם מסיכת אב"כ/ יונתן פרנקל
בחודש ינואר 1991 במלחמת המפרץ הראשונה, נחתו טילים על ישראל. החשש היה משיגור טילים כימיים וכחלק מההתגוננות חילקו מסכות אב"כ והורו לאטום את החדרים בניילון ודבק. (מה הקשר למתכון לחזרת? בהמשך תבינו)
עוגה כשרה לפסח: עוגת אגוזים ותה אמרטו שקדים ברבע שעה
שימוש מקורי בתיונים של תה אמרטו שקדים נותן לעוגה זו, מתכון קל וכשר לפסח של השף יוסי אלסברג, טעם מרציפני ומודגש של שקדים. זוהי פרשנות עדכנית ומפתיעה לשילוב של תה ועוגה...
מתכון: סלט עגבניות חריף
סלט עגבניות ופלפלים חריפים - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
מתכון - טחינה ירוקה
טחינה-ירוקה - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
מתכונים ללא גלוטן: פסח טעים לכל הילדים
סדנת בישול ללא גלוטן בהנחיית השפית יעל בריגל בעלת מסעדת "גן עדן" הכשרה בצפת, תיערך שבוע לפני ליל הסדר במהלך "מפגש מתוק", במרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו בצפת, יום חוויתי בו ילדים סוכרתיים והוריהם נפגשים עם בוגרים סוכרתיים ומומחים בתחום. המתכונים ללא גלוטן, נוחים ופשוטים להכנה עם הילדים, מזינים וכשרים לחג הפסח. המתכונים שמציגה השפית בריגל מהווים פיתרון בריא וטעים ל"אתגרי האוכל" עבור הילדים בחג הפסח והינם פשוטים מאוד להכנה גם עם הילדים, ומתאימים גם לסוכרתיים, כך שכולם יכולים ליהנות מהתוצרים
מתכון: סלט טבולה
סלט טבולה - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
מתכון: לביבות תפוחי אדמה (לעטקס)
מתכון ללעטקס (לביבות תפוחי אדמה) - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור
מתכון: פורל ברביקיו על האש
דג פורל בר בי קיו על האש - מרכיבים ל-2 סועדים. טיפ: מומלץ להשתמש ברשת מיוחדת לצליית דגים ולשמן את משטח הצלייה
כרובית בטחינה - המתכון הערבי
כרובית-בטחינה - מתכון אותנטי מהמטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה בבישול הערבי בבית הספר לבישול תדמור
"אורז פטנט" - מתכון לאורז מבושל בחליטות תה
מתכון מיוחד לאורז מתובל בחליטות תה. הפטנט של שף יוסי אלסברג הוא בישול האורז עם תיונים, שמעניקים לאורז טעמים וניחוחות ייחודיים ומאפשרים לגוון ולהפתיע בכל פעם עם טעם אחר. צריך רק להעז....
קרפלעך במילוי בשר - המתכון היהודי המסורתי
קרעפלאך במילוי בשר - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור
מתכון: דג דניס ברוטב חמאה
פילה דניס ברוטב חמאה, רוזמרין ויין לבן - מתכון מיוחד של השף עידו אלקיים, המתמחה בסדנאות ואירועים קולינריים
מתכון: חומוס ביתי
מתכון לחומוס - מתכון אותנטי וביתי, עם הרבה טחינה ותיבול למנת הדגל של המטבח הערבי. המתכון לקוח מסדנה מיוחדת שעסקה במטבח הערבי בבית הספר לבישול תדמור