בית הקפה קופי-ענן הממוקם על פסגת הר בנטל (1200 מ' מעל פני הים), בקיבוץ מרום גולן שברמת הגולן ממליץ לפתוח את הבוקר בגביע מוזלי רענן וצבעוני ועשיר בפירות העונה

קרא עוד...

שמפיניון א-לה-גרק, מתכון מיוחד של השפית רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין, לתבשיל פטריות ביין לבן וירק. "מדובר במתכון שאבי היה מכין לי ואהוב עלי ביותר" מספרת שף שולמן

קרא עוד...

פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות


פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות

חמרים לארבעה סועדים:

500 גר' פסטה פנה.

4 כפות שמן זית.

שן שום מעוכה.

פלפל שטה יבש גרוס -לפי הטעם.

800 גר' עגבניות קלופות מרוסקות.

קורט סוכר.

מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

4 כפות פטרוסיליה קצוצה.

גבינת פרמג'יאנו מגוררת.

אופן ההכנה:

במחבת עם תחתית עבה שמים את השמן והשום.

מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב.

מרחיקים את השום ומוסיפים פלפל שטה. מגבירים להבה.

כאשר השמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר.

מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.

מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.

מעלים את הרוטב ללהבה גבוהה. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים מלח ופלפל.

מוסיפים את הפטרוסיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.

מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה, מלווים בפרמג'יאנו.

פילה דניס מוגש ברוטב וויניגרט של חליטת דובדבנים, לצד פירה סלרי בחמאה. במתכון זה, של שף יוסי אלסברג משמשת חליטת הדובדבנים ליצירת רוטב ויניגרט פירותי וארומטי, ולהעשרת הפירה בטעם מפתיע ומקורי, ללא צורך בשימוש מסורבל ויקר בפרי הדובדבן

קרא עוד...

יום העצמאות ול"ג בעומר הם ימי החג של תפוחי האדמה שעולים על המוקד בקומזיצים ברחבי הארץ. בעת תכנון קומזיץ מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת מרכיבי המזון: בחירת נתחי הבשר והעוף, סוגי הסלטים והמשקאות. דוקא לגבי מי שעומד במרכז הקומזיץ – תפוח האדמה - נעשית לעיתים הבחירה כלאחר יד לפי המצוי באותו רגע על הדוכן. מן הראוי להקדיש גם לבחירת תפוח האדמה תשומת לב כדי להבטיח הנאה שלמה של המשתתפים

קרא עוד...